marți, 13 octombrie 2015

FARA SIGURANTA SI FARA INCREDERE – CONFERINTA DE PRESA 15.10.2015

image

 

Asociatia Carusel, impreuna cu RHRN – Romanian Harm Reduction Network, va invita la evenimentul de lansare a raportului „Dreptate pentru Dinte!”, joi, 15 octombrie 2015, ora 11:00, la Hotel Europa Royale, Str. Franceza nr. 60 (Centrul Istoric, langa Hanu’ Manuc).

Raportul prezinta activitatile de documentare, sesizare si monitorizare a abuzurilor reprezentantilor fortelor de ordine. Activitatile au fost derulate timp de un an, in perioada 01.10.2014 – 30.09.2015, in mai multe zone din Bucuresti. In acesta perioada, o echipa a Carusel a petrecut aproximativ o mie de ore pe strada, in parcari si in apropierea sectiilor de politie, in incercarea de a documenta abuzurile fortelor de ordine asupra persoanelor care apartin unor grupuri vulnerabile.

Initiativa are la baza cazul parcagiului Daniel Dumitrache (26 de ani), zis Dinte, care, la data de 4 martie 2014, a decedat in garajele Sectiei 10 Politie din Bucuresti. Intarzierea cu 3 zile a publicarii comunicatului DGPMB privind decesul lui Dinte este, in opinia organizatiei, un indiciu ca s-a incercat musamalizarea cazului. Dupa denuntul penal facut de APADOR-CH, s-a inceput anchetarea politistului abuzator pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Concluziile raportului „Dreptate pentru Dinte!”, care va fi lansat joi, indica faptul ca nimic nu s-a schimbat. Reprezentantii fortelor de ordine continua sa bata, sa umileasca, sa ameninte si sa discrimineze, in special persoanele care provin din randurile grupurilor vulnerabile si marginalizate (parcagii, consumatori de droguri, persoane care practica sexul comercial, persoane fara adapost etc.), dar si jurnalisti sau persoane integrate socio–economic.

Alaturi de organizatori, la aceast eveniment vor participa reprezentanti ai organizatiilor care apara drepturile omului, jurnalisti, victime ale abuzurilor politiei si jandarmeriei, precum si, speram, reprezentanti ai fortelor de ordine.

Pentru mai multe informatii si confirmari, persoana de contact este Ana Mohr, telefon: 0742 157 627; e-mail: ana.mohr@carusel.org.

Lansarea raportului reprezinta o activitate din cadrul proiectului „Dreptate pentru „Dinte”!”, desfasurat de catre Asociația Carusel, in parteneriat cu RHRN, in perioada 01.10.2014 – 30.09.2015. Scopul proiectului este de a promova respectarea drepturilor omului in sectiile de politie prin documentarea cazurilor de abuz si prin sesizarea acestora.

Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

CIVICCIVICCIVIC

CIVICCIVICCIVICCIVIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu