joi, 5 iunie 2014

Bursele RHRN pentru jurnaliști


Romanian Harm Reduction Network (RHRN) organizează un program de burse pentru jurnaliști. Articolele vor avea ca temă consumul de droguri în România și în special modul în care sunt tratați beneficiarii programelor de schimb de seringi și tratament substitutiv.   
În condițiile în care autoritățile române acordă fonduri insuficiente pentru programele de harm reduction, numărul infectărilor cu HIV a crescut cu aproape 300% în ultimii ani. Dacă în 2007-2010 s-au înregistrat 28 de noi cazuri, numărul îmbolnăvirilor semnalate între 2011 și 2013 a fost de peste 600. În momentul de față, fenomenul e puțin reflectat în presă. Iar atunci când apar materiale pe acest subiect, unele arată cam așa (http://www.libertatea.ro/detalii/articol/imagini-socante-odata-scapati-drogati-gara-de-nord-video-494207.html). 
Vă propunem să ilustrați această problemă prin intermediul unor reportaje, portrete sau investigații publicate în ziare, reviste sau pe platforme online. RHRN pune la dispoziție trei burse a câte 450 de dolari și surse de informații pentru realizarea documentării.

DATA-LIMITĂ:
Așteptăm propunerile până pe 24 iunie 2014, inclusiv.

MEMBRII JURIULUI:
- Valentin Simionov;
- Vlad Odobescu;
- Cristina Lica;
- Elena Stancu.

CONDIȚII:
Pentru a participa la concurs, vă invităm să trimiteți:
- o scurtă prezentare a proiectului (nu mai mult de 150 de cuvinte), alături de un calendar al documentării.
- Curriculum Vitae.

Aplicațiile pot fi trimise până la data de 24 iunie 2014, la adresa de e-mail office.rhrn@gmail.com. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 1 iulie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu