joi, 8 mai 2014

Şcoala de vară 2014: „Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport. Dreptul la nediscriminare”





Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (SAS) şi Asociaţia Carusel, organizează în perioada 13-18 iunie 2014, pe litoralul Mării Negre, cea de-a şasea ediție a Şcolii de Vară cu tema: Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport. Dreptul la nediscriminare. Acest eveniment este realizat în parteneriat cu programul de master Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România şi RHRN – Romanian Harm Reduction Network.

Şcoala de Vară este deschisă studenților şi masteranzilor din universitățile de stat şi private din întreaga ţară, cu excepția celor care au participat la celelalte ediții. Sunt aşteptați să ia parte la acest eveniment studenți şi masteranzi din urmatoarele domenii: sociologie, asistenţă socială, psihologie, psihopedagogie, pedagogie şi medicină, dar şi din alte domenii precum: ştiințe politice, jurnalism, comunicare, administrație publica, drept, biologie, chimie, teologie, limbi străine etc. Sunt încurajați să participe la acest eveniment şi studenți/masteranzi care trăiesc cu HIV/SIDA, cei de etnie Roma, precum şi cei care au experiență în problematica discriminării, a consumului de droguri şi practicării sexului comercial.

Pe durata şcolii de vară, studenții/masteranzii vor avea ocazia să participe la ateliere informative cu privire la:
  • drepturilor omului;
  • consumul de droguri;
  • sexul comercial (prostituție);
  • consilierea pre şi post test HIV şi testarea HIV;
  • furnizarea de servicii sociale de suport adresate grupurilor de risc;
  • cadrul legislativ şi politicile din domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri;
  • feminism şi LGBTQ;
  • procesul legiferării;
  • discriminare şi politicile anti-discriminare în România.





Organizatorii acoperă toate cheltuielile legate de cazare şi masă. Transportul pe ruta Bucureşti – Litoral – Bucureşti se realizează cu autocarul, acestea fiind singurele costuri de transport acoperite. Plecarea din Bucureşti se realizează pe data de 13 iunie, ora 09.00 locaţia va fi comunicată ulterior, urmând să revenim în Bucureşti pe data de 18 iunie, ora 18.00.


FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU SELECŢIE:



Vă rugăm să completați acest formular şi să-l expediați, împreună cu CV-ul dumneavoastră, la adresa: scoaladevara@carusel.org

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este:  02 iunie 2014, ora 12:00.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la: scoaladevara@carusel.org  sau la numărul de telefon: 0741 431 321 (Alexandra Bogdan).


Nume şi prenume:

Vârsta:

Domiciliul stabil:

E-mail:

Telefon:

Student (anul):

Masterand (anul):

Facultatea:

Universitatea:

Experiența relevantă pentru tematica evenimentului:

(max. 300 de cuvinte)









Motivația de a participa la acest eveniment:
(max. 300 de cuvinte)



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu