marți, 10 mai 2011

COMUNICAT

Romanian Harm Reduction Network (RHRN) în parteneriat cu Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) iniţiază proiectul „Consumatorii de droguri în arest preventiv - o abordare din perspectiva drepturilor omului”. Proiectul are ca obiectiv conștientizarea factorilor de decizie abilitați cu privire la beneficiile măsurilor orientate către reducerea utilizării arestului preventiv în cazul consumatorilor de droguri din România. Proiectul porneşte de la premisa că, cel puțin în unele cazuri, măsurile terapeutice sunt mai utile decât măsurile privative de libertate şi de la constatarea că măsurile legale alternative privării de libertate sunt doar rareori aplicate în cazuri privind consumatori de droguri.

RHRN şi APADOR-CH îşi propun să realizeze o analiză a situației cu privire la folosirea măsurii arestului preventiv în cazul consumatorilor de droguri atît din punct de vedere al doctrinei şi practicii judiciare româneşti, cât şi din perspectiva situaţiei de fapt, a efectelor concrete în plan individual şi social ce decurg din arestarea preventivă a consumatorilor de droguri.

Proiectul îşi propune şi documentarea cazurilor relevante soluționate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la folosirea arestului preventiv în situaţii ce implică consumatori de droguri.

Concluziile studiilor realizate în cadrul proiectului vor fi aduse la cunoştinţă factorilor de decizie, în vederea îmbunătăţirii practicii în domeniu.

Proiectul este finanţat de Open Society Institute.

Contact:
Valentin Simionov - RHRN
Manager de proiect
office.rhrn@gmail.com
Mob. 0733 987 506

Maria-Nicoleta Andreescu - APADOR-CH
Email: nandreescu@apador.org
Tel. 0733 078 721

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu