luni, 21 ianuarie 2008

Training Harm Reduction Predeal, 25-29 noiembrie





In cadrul proiectului finantat de UNICEF am organizat un training de Harm Reduction pentru noii membri ai retelei, 5 zile intensive de curs ( orele 10-18).











In prima zi Valentin Simionov a prezentat Reteaua de Reducere a Riscurilor, contextul mondial in care se plaseaza infectia cu HIV/SIDA in Romania si contextul national in care se plaseaza grupurile cu risc mare de infectare.



In a doua zi Cristina Fierbinteanu(ARAS) a prezentat modele de outreach si interventie, Valentin Simionov a enumerat cateva teorii explicative ale consumului de droguri, s-a discutat despre stadiile de schimbare ale consumului de droguri si s-au organizat jocuri de rol.

Liana Velica a prezentat in cea de a 3a zi a cursului metode de testare si consiliere pre si post testare HIV. Cu ajutorul unui joc, scara HIV, in care caile de infectare trebuiau ordonate dupa gradul de risc, "elevii" au invatat sa evalueze corect pericolul de infectare.

In a 4a zi Costin Militaru a explicat cursantilor principiile tratamentului de substitutie si notiuni medicale despre compozitia si efectul drogurilor.

Seara s-au proiectat filme pe tema consumului de droguri.

Ultima zi a fost dedicata recapitularii notiunilor si oferirii diplomelor.

Au participat "elevi" de la ALIAT, ARAS, ADV Iasi, SamuSocial, Integration, Spitalul de Boli Infectioase Cluj, Penitenciarul Ploiesti, CPECA Galati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu